Tillagd i din varukorg

Handla vidare
Gå till kassan
 Vardagar 9-17 0454-50934  info@fahallen.se   Snabb leverans   Fraktfritt över 699kr   Över 15.000 nöjda kunder 

Handla fritidskläder online

Här kan du köpa fritidskläder, utvalda för en aktiv fritid. Är du en friluftsmänniska som ofta vistas ute i skog och mark eller bara vill ha bra och funktionella kläder under din fritid, då har du hittat rätt. Hos fähallen hittar du ett brett sortiment av bra fritidskläder som är anpassade för det nyckfulla klimat vi har i norden. Där det ena dagen kan regna och vara kallt och blåsigt och den andra kan vara varm med klarblå himmel och vindstilla. Är du dessutom aktiv och så kommer det att kräva kläder som har det där lilla extra. Bra fritidskläder ska klara av att skydda dig mot väder, vind och kyla samtidigt som de ska andas och transportera bort överskottsvärme när du är aktiv.

 

I ett land som sverige med skiftande väder och dessutom med stora vädervariationer under årstiderna, så kan det vara svårt att hitta kläder som passar vid alla tillfällen. En bra sätt att komma runt detta och inte behöva ha kläder för alla tänkbara aktiviteter och väderlekar, är att utgå från trelagersprincipen. Skalplagg, förstärkningsplagg och underkläder som du kan använda i olika kombinationer kommer ge dig stora möjligheter att med ett litet bas sortiment täcka in det allra flesta behov du kommer ha.


Hur man klä sig på överkroppen och på underdelen skiljer sig lite, på överkroppen kan du bygga fler lager utan att det hindra dig i din utövning än du kanske kan på underkroppen. Du bör därför ha ett par olika byxor att variera med, ett par som är vatten och vindtäta och ett eller något par som är mer luftiga och som har ventilation. Kombinera och variera dessa med ett par olika underställsbyxor i olika material som är anpassade för den typ av fritidsaktivitet du kommer att utföra. När du ska välja kläder till överkroppen bör du ha en skaljacka som är vattentät eller vattenavvisande. Det finns många bra skaljackor som har ett innerfoder som är avtagbart, vilket gör att du kan använda jackan både som vinterjacka och som ett skalplagg när det regnar under den varmare delen av året. Ett annat funktionsplagg du bör lägga lite extra vikt vid är ett snyggt och funktionellt förstärkningsplagg som du kan använda som just förstärkning under en skalplagg när det är kallt, men som du också kan använda som en jacka under vår och höstdagar det inte regnar. Ett bra exempel på ett sådant plagg är Härkilas Svarin eller Härkila Thor. Ett billigare alternativ kan vara en vanlig enkel fleecejacka som Woodstock fleecejacka.

Läs mer

Populära produkter i underkategorierna