Tillagd i din varukorg

Handla vidare
Gå till kassan
 Vardagar 9-17 0454-50934  info@fahallen.se   Snabb leverans   Fraktfritt över 699kr   Över 15.000 nöjda kunder 

Handla hundgård fraktfritt online

HundgårdPå Fähallen hittar du flera olika typer av hundgårdar i olika storlekar beroende på hur många hundar du har eller storleken på din hund eller hur stor hundgård du har möjlighet och ha. Alla hundgårdpaket levereras fraktfritt. Hos Fähallen hittar du ett brett utbud med en rad olika varianter i storlekarna från small till XL samt stora hundgårdspaket med dubbla dörrar.


I vårt sortimentet finns även modellerna Standard och Strong. Skillnaden mellan dessa är att de hundgårdar som kommer i standardmodellen består av ett nät med tre millimeters tråd och maskor som är i storleken 50 x 100 millimeter. Detta passar mindre hundar som inte står och hoppar mot nätet. Har du en större hund ska du satsa på en hundgård ur serien Strong. Här är själva stommen till gården mer kraftigt byggd och består av ett nät med tre millimeters tråd och maskor i storleken 50 x 50 millimeter. När du köper en hundgård från Fähallen kommer den i delar och du får bygga den själv, men du får alla brickor, muttrar och skruvar på köpet. Dessutom är alla hål redan förborrade. Kika efter direkt vilken hundgård som skulle vara optimal för dig och din hund!  Vi har dessutom många andra produkter som passar för din hund, och dig som hundförare. exempelvis GPS-västar, hundpejl, hundkameror och hundförar- och stolryggsäckar.

Läs mer

Krav på hundgård

När det kommer till hundgårdar finns det vissa krav som har satts upp av bland annat Jordbruksverket för att din hund ska ha det bra inne i gården och inte försummas. Eftersom en hundgård sätts upp utomhus måste du som ägare se till att området där den installeras har både sol och skugga, det ska även finnas skydd för hunden under perioder då vädret är regnigt eller blåsigt. Detta löser du som ägare med hjälp av en koja eller en mindre box som fungerar som inomhusområde. Du bör även installera en förhöjd plattform som även fungerar som liggplats där hunden kommer upp en aning från marken.

När det kommer till miljön inne i hund- eller rastgården bör det finnas leksaker eller andra aktiviteter som hunden eller hundarna kan underhålla sig med. Det kan handla om att du behöver vara ifrån din hund under längre period och att den då ska kunna underhålla sig själv i en stimulerande miljö. När du har tid att hålla uppsikt är det även uppskattat om du släpper ut hunden så den får springa fritt under en period. Om inte det är möjligt ska du rasta hunden på annat sät, antingen med en promenad eller en cykeltur. Eller annat läpligt sätt.

Storleken på hundgården

Står du i valet och kvalet gällande vilken hundgård du ska välja finns det vissa bestämmelser att gå efter, även dessa kommer från Jordbruksverket och är uträknade i kvadratmeter utefter storleken på hunden eller hundarna. Har du en hund med en mankhöjd som är mindre än 25 centimeter räcker det med hundgård som är sex kvadratmeter, har din hund dock en mankhöjd på 66 centimeter eller mer ska hundgården vara på en storlek av 20 kvadratmeter. Så här ser listan ut:

  • 25 centimeter: rastgården ska vara 6 kvadratmeter
  • 26–35 centimeter: rastgården ska vara 10 kvadratmeter
  • 36–45 centimeter: rastgården ska vara 15 kvadratmeter
  • 46–55 centimeter: rastgården ska vara 16 kvadratmeter
  • 56–65 centimeter: rastgården ska vara 18 kvadratmeter
  • 66 centimeter och mer: rastgården ska vara 20 kvadratmeter