Tillagd i din varukorg

Handla vidare
Gå till kassan
 Vardagar 9-17 0454-50934  info@fahallen.se   Snabb leverans   Fraktfritt över 699kr   Över 15.000 nöjda kunder 

Hundvästar och reflexflärpar för jakthundar

I avdelningen för hundväst och flärpar hittar du ett kvalitativt utbud av västar i olika varianter för jakthund, bl.a. den populära GPS västen där du kan ha garmin och trackers halsband på ryggen. Denna hundväst har två olika färger på var sida västen för att synas bra, men framförallt så kan du se vilket håll hunden står vänd genom att bara se vilken färg som är mot dig. Förutom denna hundväst har vi andra mer enkla signalvästar och reflexvästar för hund och även reflexflärpar som är avsedda att sätta i halsbandet på hunden (Passar perfekt att sätta på garmin halsband). Detta gör att de syns bra för skyttar och även trafikanter. Framförallt kommer de till sin rätt om de ser hunden framifrån.

 

Hundvästar för jakt har blivit allt mer vanligt och det är klokt att ha en väst med signalfärger som gör att hunden syns bättre. Många jakter idag med framförallt vildsvin handlar om snabba beslut och snabba skott och då gäller det att man tidigt kan se och uppfatta var hunden är, för att man överhuvudtaget ska kunna skjuta. Ofta kan hunden befinna sig mitt bland grisarna och det kan vara svårt att se hunden om den inte har väst eller flärpar i skarpa färger. Samma sak när trafiken ökar på våra vägar och hunden kommer ut på trafikerade vägar. Bilister ser hunden betydligt snabbare och uppfattar tidigare att en hund befinner sig på eller intill vägen.

 

Vid vanliga promenader och vid cykelträning är det naturligtvis också bra att ha väst på hunden. Den behöver dock inte vara så slitstark som hundvästar man har när man jagar utan det räcker med en vanlig s.k. reflexväst för hund. Att ha reflex på hunden också gör att inte bara du syns utan bilisten som kommer och kör ser att du har en hund med dig och tar förhoppningsvis det lite extra försiktigt.

 
Läs mer