Tillagd i din varukorg

Handla vidare
Gå till kassan
 Vardagar 9-17 0454-50934  info@fahallen.se   Snabb leverans   Fraktfritt över 699kr   Över 15.000 nöjda kunder 

Köp Spårselar, Spårlinor och annan spårutrustning

Här hittar du det du behöver för att spåra och spårträna med din hund, som tex spårsele, spårlinor och anna spårutrustning till hundar. Spårträning är många gånger en viktig del i injagningsprocessen. Många jägare börjar med att spårträna med sin valp/unghund i spårlina, dels för att få upp intresset för att följa ett spår men också för att under kontrollerade former kunna styra hunden och uppmana och berömma när den gör rätt. Många gör det också för att få hunden mer spårnoga. Hur och vilka tekniker man ska använda vid spårträning för att uppnå sina mål med träningen är många och lika omdiskuterade som det finns utövare. Men alla är mer eller mindre överens om att spårträning är en bra början för en jakthund.

 

Vad och vilken utrustning man behöver för att träna spår behöver inte vara särskilt avancerat. En spårsele som passar hunden och en spårlina som glider lätt i terrängen och som gärna syns bra är det som behövs för att komma igång. Sen är det bra om man har spårmarkerings reflexer att hänga upp utmed spåret när man lägger det så att man lätt kommer ihåg var man lagt spåret. Det är meningen att du ska kunna se och hjälpa hunden under inlärningen och då är det en förutsättning att man vet exakt var man lagt spåret. Det är otroligt lätt att glömma på bara några timmar.

 

Arbetar du mer spårträning och kanske är professionell eftersöksjägare så krävs det förmodligen lite mer av din spårutrustning. Spårselen bör bl.a. vara ordentligt vadderad så hunden kan jobba ostört i flera timmar. Spårlinan ska vara bekväm att hålla och vara slitstark. Hos fähallen hittar du spårutrustning för både proffs och för de som ska spåra med sin valp / unghund.

 

I sortimentet hittar du också dragbälte som är otroligt skönt att ha när man jogga med sin hund, men den funkar alldeles utmärkt att ha som avlastning vid spårträning. Framförallt om du går i bra terräng. Lycka till med din spårträning och injagning av hunden, någonting som vi tycker är bland det mest givande med jakten är och se sin utvecklas från söt valp till en duktig och effektiv jakthund.

 

Vi vill passa på att puffa förvårt stora sortiment av fritidsbyxor. En bra och praktisk fritidsbyxa är helt klart en fördel när man sringer runt i skogen och träna sin hund. Kolla gärna på de modeller som har ventilation och strech, de är extra sköna när man bitvis anstänger sig.

 
Läs mer

Vid spårträning är det bra att ha hundgodis och andra saker som uppmuntra hunden när den har gjort en bra prestation för att förstärka och bevara ett bra betende. Här hittar du hundgodis och hundleksaker. Vi har också i sortimentet en smidig hundväst som går utmärkt att använda som spårsele men som man också har nytta av vid löshundsjakt då den har en gps ficka på ryggen och är i tvåfärgad signalfärg. Du hittar den under avdelningen för hundvästar och flärpar.