Tillagd i din varukorg

Handla vidare
Gå till kassan
 Vardagar 9-17 0454-50934  info@fahallen.se   Snabb leverans   Fraktfritt över 699kr   Över 15.000 nöjda kunder 

Trygg e-handel - Vad innebär certifieringen?

E-handel

Trygg e-handel är en certifiering för e-handels företag. E-handels företag är företag som säljer varor och tjänster via en butik på internet (Distanshandel). E-handel bygger på precis samma princip som traditionell postorder, skillnaden är att varorna uppvisas på en hemsida samt att köpeavtalet ingås direkt på hemsidan.

Det finns idag tusentals aktörer som säljer varor & tjänster på Internet i Sverige och de flesta är seriösa. För att skydda dina personuppgifter och andra känsliga uppgifter är det dock viktigt att du vet vem du lämnar uppgifterna till. Du kanske också vill känna trygghet i att företaget kommer leverera varor inom avtalad tid och att du kommer kunna få hjälp efter köpet om något skulle vara fel.

Trygghet

Certifieringen Trygg e-handels syfte är att hjälpa dig som konsument välja rätt e-handelsföretag när du handlar så att du kan känna dig trygg och säker även efter du tryckt på "köp". Trygg e-handels målsättning är att det skall kännas lika tryggt och säkert att handla på Internet som i vanlig fysisk butik.

När du handlar från ett företag som har certifieringen Trygg e-handel så innebär det att företaget genom ett avtal förbundit sig att följa en rad krav. Endast stabila och seriösa e-handels företag har rätten att bära certifieringen Trygg e-handel.

Trygg e-handels krav är utformade för att du som konsument skall känna till och ta tillvara dina rättigheter när du handlar via internet. Bland annat ställs krav på att företaget skall vara tydlig med sin identitet, ha säkra rutiner för hantering av personuppgifter, använda säkra betalningslösningar samt ha en stabil ekonomi.

Fullständig förteckning av Trygg e-handels krav.

Säkerhet

Svensk Distanshandel kontrollerar att kraven följs av de certifierade företagen genom kreditkontroller, provköp samt utredningar vid misstanke om brister. För att ge dig en extra trygghet tar Trygg e-handel emot klagomål från dig som konsument.

Om du klagar på ett företag som har certifieringen Trygg e-handel och det visar sig att företaget handlat felaktigt/i strid med kraven som ställs får företaget en "prick" i vårt register. Vid allvarliga brister kan certifieringen återkallas med omedelbar verkan. Allt detta sammantaget gör att du som konsument kan känna dig säker på att endast seriösa företag bär Trygg e-handel symbolen.

Trygg e-handel symbolen

För att kontrollera att symbolen är äkta klickar du/håller muspekar över Trygg e-handel symbolen. Se exempel här. Varje anslutet företag har ett unikt certifikat på domänen tryggehandel.se.

Var hittar jag Trygg e-handel certifierade företag?

Du hittar alla certifierade företag här. Företaget är indelande i kategorier efter sortiment så att du lättare skall kunna hitta företag som säljer de varor & tjänster du är intresserad av!

 


PriceRunner Köpskydd

 

I ett led i vår strävan att vår jaktbutik ska vara ett säkert och självklart val för dig när du väljer att handla jaktprodukter på nätet, så har vi i ett samarbete med Pricerunner åtagit oss att följa deras certiferingskrav för "PriceRunner Köpskydd". Saker som vi tycker är självklara men som vi nu åtar oss att följa för att få ha och behålla dera logo på sidan. Följande saker åtar vi oss enligt pricerunner köpskydd:

 

  • Support och tillgänglighet - Fähallen Jakt AB och deras jaktbutik på nätet skall svara på frågor från kunder via e-post inom 48 timmar från det att förfrågningen mottagits.
  • Som betalande kund hos PriceRunner listar vi samtliga våra produkter i samtliga kategorier under hela året.
  • Finansiell säkerhet – där vi tillåter pricerunner att vid osäkerhet göra en strikt bedömning av vår finansiella ställning, exempelvis tar de ner logotypen omgående vid sen betalning, förändrad kreditvärdighet eller andra varningssignaler.

 

PriceRunner Information

 

Som ytterligare ett steg för att få fler svenska konsumenter att känna sig trygga med internethandel har vi lanserat PriceRunners Köpskydd. Kortfattat innebär Köpskyddet att den konsument som registrerat sitt köp på PriceRunner är skyddad om något skulle gå fel. Tjänsten är kostnadsfri för både konsumenter och återförsäljare.

Konsumenten måste registrera sitt köp på PriceRunner inom 24 timmar efter ett köp. Om något skulle gå fel ska alla möjligheter till lösning avhandlas med återförsäljaren enligt gällande lagar och praxis. Är problemet trots det inte avhjälpt täcker PriceRunner ekonomiska förluster med upp till 5 000 kronor.

Om du inte får det du betalat för och återförsäljaren inte ersätter dig så gör PriceRunner det.

 

Registrera ditt köp här

 

Vad är PriceRunners Köpskydd?

PriceRunners Köpskydd skyddar dig som konsument när du handlar på internet. Om något mot förmodan skulle gå fel så ser PriceRunner till att du får pengarna tillbaka.

Täcker PriceRunners Köpskydd allt som kan hända, finns det inga begränsningar?

Köpskyddet gäller alla återförsäljare på PriceRunner som har Köpsskyddsymbolen och omfattar själva transaktionen och inte det som köpts, det är ingen produktgaranti. Köpskyddet blir aktivt i de fall en återförsäljare inte följer lagar och praxis. Sedan finns en övre gräns på 5 000 kronor som omfattas.

Varför 5 000 kronor?

Vi vet att de allra flesta köpen på internet ligger en bra bit under 5 000 kronor. Så för de allra flesta kommer gränsen aldrig passeras.

Varför erbjuder ni Köpskydd?

Vi vet att många känner en oro inför att handla på internet och vi vill hjälpa dem att övervinna den. Att handla på nätet innebär ofta att utbudet blir större och att priserna blir lägre.

För mer information om PriceRunners Köpskydd var vänlig läs våra villkor