Tillagd i din varukorg

Handla vidare
Gå till kassan
 Vardagar 9-17 0454-50934  info@fahallen.se   Snabb leverans   Fraktfritt över 699kr   Över 15.000 nöjda kunder 

Jaktkläder

JaktkläderHär hittar du ett stort utbud av jaktkläder av hög kvalité med många praktiska funktioner. Jaktkläder som kommer hålla dig varm och torr under många jaktdagar framöver. Funktionella jaktkläder för hundförare och passkyttar. Jaktkläderna är en viktig detalj av din jaktutrustning. Med rätt kläder kommer du att trivas i jaktmarkerna. Dina jaktkläder ska vara varma och vattentäta, jaktkläder ska också vara rörliga och smidiga samtidigt som de ska vara tysta, slitstarka och funktionella samt passa dina behov vid varje jakttillfälle. Det är dessutom en investering för många år framöver, framförallt när man köper jaktkläder av bra kvalité som håller länge. Därför är det extra viktigt att du köper kläder i rätt storlek och som passar dig och dina förutsättningar. Dina jaktkläder ska dessutom vara i ett bra camouflage så att djuren inte upptäcker dig, samtidigt som man vill att jaktkläderna ska ha signalfärg så man syns för sina jaktkamrater. Det är alltså många funktioner och aspekter att ta hänsyn till för att du ska uppleva dina nya jaktkläder som “bra jaktkläder”.  

Du får alltid fri frakt och fri retur när du köper jaktkläder hos fähallen, bra va! Läs mer här.

Viktigt med jaktkläder i rätt storlek

Att hitta jaktkläder i rätt storlek är naturligtvis jätteviktigt, inte bara för att de sitter bättre på kroppen och blir mer följsamma och sköna, utan också för att funktionerna i dina jaktkläder kan försämras om du har “fel” storlek.

 

Jaktkläder som är för små kommer att strama och blir inte så följsamma som man kanske önskar, sen kommer du att frysa lättare, eftersom det inte kommer finnas “plats” för den så viktiga luftbariären mellan din kropp och kläderna. Som bekant vet vi att luft (Stillastående) är en viktig egenskap för att få dion jaktkläder att isolera. Luftbäriären mellan dig och dina jaktkläder fungerar därför som ett värmande skikt.Samtidigt är det inte bra om man har för stora jaktkläder heller. Stora jaktkläder har en sämre förmåga att transportera bort fukt och svett från kroppen, vilket kan leda till att du också fryser. Så försök att vara så noga det går när du väljer storlek på dina jaktkläder och använd storlekstabeller för att få fram rätt kläder.

Läs mer

 

Populära produkter i underkategorierna

Vattentäta jaktkläder

Att bära jaktkläder som är vattentäta kan vara avgörande för hur du kommer att trivas i skogen under dina jaktturer. här hittar du ett stort utbud av vattentäta jaktkläder som samtidigt har bra andningsförmåga. Vatten och fukt är en av de saker som kyler ner din kropp snabbast och du kommer att ha svårt att hålla kroppsvärmen om du har blöta jaktkläder mot kroppen, framförallt om du sitter stilla. Därför är vattentäta jaktkläder viktigt för att hålla din koncentration och omdöme uppe under en hel jaktdag.

 

Jaktkläder i Gore Tex och andra membran

jaktkläder i goretex

De allra flesta jaktkläder på marknaden idag har ett vattentätt membran och det vanligaste och mest kända är goretex. Jaktkläder i Gore Tex har en unik kombination av vattentäthet och vindskydd samtidigt som det transportera bort fukt från din kropp med en optimal andningsförmåga. jaktkläder i Gore Tex kommer ge dig bästa möjliga skydd och komfort. Sen finns det en stor uppsjö av andra vattentäta membran i jaktkläder som gör att de håller dig torr, t.ex. seetex, covertex, Chevalite, airteck mm.

 

Vattentätheten och andningsförmågan i dina jaktkläder med membran räknas i mmPv (Vattentät) och är en måttenhet i tryck, och ju högre MmPv membranet har desto bättre vattentäthet har jaktkläderna. 10 000 i vattenpelare brukar man säga behövs för att det ska klara en dag i kontinuerligt regnande, 5000 mmPv klarar på ett bra sätt av tillfälliga skurar. Andningsförmågan i jaktkläder räknas i G/M2/D (gram svett per m2 textil under 24 timmar) 3000G/M”/D brukar vara en måttstock för kläderna på ett bra sätt ska transportera bort fukt/svett under normal jakt. Svettas man mycket t.ex. vid kraftig ansträngning under jakt (hundförare) så bör man ha högre värden eller jaktkläder med ventilationsöppningar.

Vindtäta jaktkläder

Vindtäta jaktkläder är liksom vattentäta jaktkläder naturligtvis en stor fördel om det blåser. Hos Fähallen hittar du ett stort utbud av vindtäta jaktkläder som håller dig varm under blåsiga dagar. Näst efter väta är det blåst som kyler ner din kropp fortast och en kombination är klart det värsta. Alla kläder med membran och Goretex skyddar också mot vind. Vinden har lika svårt att ta sig igenom membranet som vätska, så dessa jaktkläder har alltid minst lika bra vindstoppande egenskaper som jaktkläder i vindstopper material. Det finns dock vindtäta jaktkläder med membran som är anpassade och gjorda för att användas endast när det blåser och inte regnar. Dessa membran har lite större genomsläpplighet och andas därför bättre. Vanligast är Gore vindstopper, och windbeaker. De små microskopiska hålen i membranet är lite större och ventilerar bättre, men släpper också därför igenom regn fortare. Dessa typer av jaktkläder är inte vattentät men klara ofta av att hålla dig torr vid lättare regn. Det finns också andra material som fungerar utmärkt mot vind och som är till viss del vattentäta och et av de vanligaste är softshell. Softshell i jaktkläder är inte vanligt men förekommer mer och mer.

Jaktkläder i camouflage

Desolve camouflage

Desolve camouflage bygger på ett pixel camouflage eller 3D camo. Till skillnad från andra 3D camouflage så arbetar Desolve med pixlar i varierande storlek och med skuggbildningar vilket gör att camouflaget får ett extremt fint djup och äkta 3D känsla. Desolve camouflage är ett riktigt snyggt och modern camouflage som utgår från djurens syn på omgivningen. Djurens syn skiljer sig avsevärt från den mänskliga synen. många andra camouflage som idag används på jaktkläder har utgångspunkt från människors syn att se sin omgivning. Desolve camouflage har med hjälp av vetenskapliga tester utvecklat sitt kamouflage utifrån ett djurs perspektiv. Deseolve är ett ledande varumärke i Nya zeeland och Australien och växer sig allt starkare och starkare i europa.