Tillagd i din varukorg

Handla vidare
Gå till kassan
 Vardagar 9-17 0454-50934  info@fahallen.se   Snabb leverans   Fraktfritt över 699kr   Över 15.000 nöjda kunder 

Jakthandskar

JakthandskarHär hittar du jakthandskar för både hundförare och passskyttar. Jakthandskar från flera kända tillverkare. Ett par bra handskar ska uppfylla det behov man önskar, antingen om man vill ha en jakthandske som är riktigt varma, sköna och vattentäta med t.ex. Goretex eller annat membran eller om man mer är ute efter hundförarhandskar som är smidig med förhöjd synbarhet och förstärkningar för koppelgrepp. Välj därför jakthandske med omsorg, hittar du ett par som du tycker om och som känns rätt kommer det att vara ett plagg du inte vill vara utan och kommer att vara en viktig del av din jaktutrustning. Köper du en handske som du inte trivs med eller som inte är anpassad för de behov du har så kommer du förmodligen aldrig att använda dem.

Rätt storlek på dina jakthandskar

Oavsett vilken typ av jakthandske det är man behöver så är storleken viktig. Är du ute efter en handske som skall vara värmande så ska det finns utrymme för luft mellan själva handen och handsken. Luftbarriären kommer öka de isolerande egenskaperna, allra bästa i detta avseende är tumvantar. Ska du i stället ha en jakthandske som ska skydda dina händer och samtidigt vara smidig, kan den med fördel sitta lite tajtare. En bra grundregel för att hitta rätt storlek är att mäta ditt långfinger från mitten på första leden (knogen) och till fingerspetsen, måttet du får i cm är den storlek som bör passa dina händer.

Många gånger kan man hitta bra och funktionella handskar till jakt som egentligen är gjorda för arbete. Dagens arbetshandskar är väl utvecklade och med många bra egenskaper som väl passar in på en jägares behov.

Läs mer