Tillagd i din varukorg

Handla vidare
Gå till kassan
 Vardagar 9-17 0454-50934  info@fahallen.se   Snabb leverans   Fraktfritt över 699kr   Över 15.000 nöjda kunder 

Jaktjacka

jaktjackaDin bästa jaktjacka är den jackan du trivs i och som är anpassad för de förhållande och typer av jakt du kommer att använda dom i. Idag finns det en rad olika sorters jaktjackor gjorda för både hundförare och annan aktiv jaktform, likväl som till passkyttar. Oavsett vilken typ av jakt du bedriver och hur aktiv du är så är valet av en din nya jaktjacka viktigt. En bra jacka kan du ha både under en kall vinter som under de varma försäsongsdagerna. En bra grund är att börja med är att köpa en jacka i goretex eller annat membra som är vindtätt och vattentät och sedan bygga på med första- och andralagersplagg inunder. Vill du hjälp mmed ditt val av jaktjacka, tveka inte att kontakta oss.

Val av jaktjacka

Valet av bra jaktjacka som uppfyller de krav man ställer, är kanske än mer viktigt än övriga jaktkläder. En jaktjacka används oftare tillsammans med andra överdelsplagg som en del av trelagersprincipen och bör därför ibland vara lite rymligare så att ett värmande andralagersplagg ryms under. Fram för allt om du söker efter en jaktjacka för passkyttar. Letar du i stället efter en jaktjacka för hundförare eller annan rörlig jakt bör du kanske titta efter en mer slimmad modell som är tyst och med ventilation. Många gånger räcker det som hundförare att använda sig av ett andralagersplagg som tex Härkila kamko en jaktjacka i fleece med vindstoppermembran.

Läs mer

Är du jägare och sitter på långa pass i skogen behöver du en jacka som både tål vatten och är varm. Men i många fall är det inte bara värme du är ute efter, du vill även ha ett så tyst material som möjligt. Det gäller även för diverse jaktutrustning, exempelvis för din jaktryggsäck. I detta avseende passar olika material olika bra. Vid jakt är det bra och ibland en ren förutsättning att materialet är mjukt och följsamt som inte prasslar.