Tillagd i din varukorg

Handla vidare
Gå till kassan
 Vardagar 9-17 0454-50934  info@fahallen.se   Snabb leverans   Fraktfritt över 699kr   Över 15.000 nöjda kunder 

Handla jaktradio online.

jaktradio 31 och 155 MhzHär hittar du jaktradio från de ledande tillverkarna i Sverige. En jaktradio tillhör en av de viktigaste delarna i din jaktutrustning, Jaktradion är också en viktig detalj med tanke på din säkerhet. så du alltid kan ha en bra kontakt med dina jaktkamrater, ifall någonting skulle hända.

Dagens jaktapparater är både små och lätta och har inga problem att få plats i en bröstficka. En jaktradio idag är också väldigt tåliga mot regn och damm samt stöttåliga jämfört med annan kommunikationsutrustning. Det finns också andra stora fördelar att använda en jaktradio i stället för t.ex. mobiltelefon, och det är att du kan prata ut i en öppen kanal så att alla jaktradioapparater som har samma kanal påslagen, kan höra vad du säger. Du når alltså alla dina jaktkamrater på en gång. Ytterligare en fördel med jaktradio är att du inte hamnar i områden med dålig telefonteckning och då inte kan få tag på andra i jaktlaget.

31 MHz jaktradio eller 155 MHz jaktradio?

Jaktradion har två olika frekvensband, 31 MHZ och 155 MHZ så kolla vad ditt jaktlag använder för radiofrekvens om du är osäker innan du köper en. Den vanligaste jaktradion är 155 MHz. Det är också 155bandet som har längst räckvidd och bäst ljudkvalité och en större förmåga att tränga igenom tät skog, dis eller snötyngda träd.

Jaktradiopaket

Jagar du i flera olika jaktlag som inte använder samma jaktradioband kan det vara ett bra tips att välja ett jaktradiopaket där det ingår en 31:a och en 155:a som delar på samma batteri öronmussla mm. Det kan också vara bra för hundförare och eftersöksjägare som ofta kan hamnar i jaktlag där de normalt inte jagar.

Läs mer

Populära produkter i underkategorierna

Digital jaktradio

Det finns i dag också digitala jaktradioapparater. Fördelen med digitala apparater jämfört med vanlig analoga är att de har bra hörbarhet ända ut till slutet av sin räckvid. analoga apparater får sämre och sämre ljudkvalite desto längre avståndet är medans en digital behåller sin god ljudkvalité även på längra avstånd för att sedan snabbt dö ut helt. Nackdela är väl de högre priserna.

Bra batterier och antenner

Viktigast att tänka på för att en jaktradio ska fungera bra är att du har rätt antenn och ett bra batteri. Dagens batterier har ofta en prestanda som långt överträffa det du kanske måste ha, med passningstider på uppemot 40-50 timmar. Däremot levereras en jaktradio ofta med en relativt kort annten. Jakt radion blir väldigt smidig och lätthanterlig med en sådan kort antenn, men du har inte den räckvidden som du kanske ibland skulle vilja ha. Dessa korta antenner är egentligen bara avsedda för kommunikation på upp till några hundra meter. Så överväg att köpa en längre skogsantenn som tillbehör till din nya jaktradio.

Tillbehör till din jaktradio

Vi har naturligtvis också ett brett utbud av tillbehör tilldin jaktradio så som öronmusslor, headsets, adaptrar och kablar. Om du behöver lite bättre räckvidd finns det skogsantenner i flera olika varianter av varierande längd och storlek. Vi har även flera olika typer av fästen, laddare och batterier

Du är givetvis alltid välkommen att kontakta oss med dina frågor.