Tillagd i din varukorg

Handla vidare
Gå till kassan
 Vardagar 9-17 0454-50934  info@fahallen.se   Snabb leverans   Fraktfritt över 699kr   Över 15.000 nöjda kunder 

Handla 155 Mhz Radio online

jaktradio 155Här kan du köpa jaktradio 155 Mhz bandet. Vi har ett brett utbud av jaktradio med 155 bandet med bluetooth eller utan bluetooth, från bland annat Zodiac, Lafayette, Icom och svensk jaktradio. Valet av tillverkare är många gånger av tycke och smak. De kända och etablerade tillverkarna som ovan håller alla idag en hög grad av kvalité och med bra batteritider som klara av flera dagars användning.

155:a har idag blivit det vanligaste frekvensbandet bland oss jägare. Anledningen är att den har bättre förmåga att nå ut långt och har en bra hörbarhet även på långa avstånd.

 

Det finns dock en viss skillnad mellan 155 och 31 bandet som gör att valet inte alltid bör bli en 155 Mhz. en 155:a har längre räckvidd och en bättre förmåga att tränga igenom hinder såsom t.ex. skog, dimma och snö. Detta är ofta anledningen till att många jaktlag idag väljer att använda dem, framförallt i södra sverige. I norr (och vissa delar i södra sverige) kan det finnas vissa fördelar att använda jaktradio med 31 bandet, då denna frekvens har en förmåga att “följa” terrängen på ett bättre sätt och är ett klokt och bättre val där det är kuperat. Men innan du väljer frekvensband, kolla med ditt jaktlag vad det är de använder 155:or och 31:or fungerar inte tillsammans. Vill du se hela vårt sortimen av radioapparater så hittar du dem här: Jaktradio

 
Läs mer

Jaktradion är en av de viktigaste prylarna i vår jaktutrustning ur ett säkerhetsperspektiv. Att ha en bra och pålitlig jaktradio med sig i skogen när du jagar, har många gånger varit till stor hjälp för att snabbt ta reda på exakt var passgrannarna befinner sig. Om man inte redan har 100 koll på det. Det är också många gånge varit ett bra hjälpmedel då jaktkompisar har gått vilse i skogen eller inte riktigt hittar tillbaka efter jakten. Detta har förvisso minska sen GPS:er tillkommit i vår jaktutrustning. Men framförallt kan man snabbt kontakt jaktkompisar om man behöver hjälp, t.ex. vid akuta sjukdomsfall eller liknande.

 

Eftersom du hittat till denna sida så är det förmodligen en 155:a du har bestämt dig för att köpa. Men det finns ändå en hel uppsjö med olika modeller och tillverkare. Vi tycker inte att man så mycket ska tänka på vilken modell och radio man ska välja (Så länge man håller sig till välkända och etablerade tillverkare) utan i stället fundera ut vilka funktioner du har nytta av och kommer att använda. Utgå från de funktioner du tycker är viktigast och välj jaktradio utifrån det. Vi har en bra guide där vi går igenom alla funktioner och andra saker man bör tänka på innan man köper sig en komradio. Du hitta den här: Köpguide för komradio.

 

Har du andra frågor eller funderingar är du alltid välkommen att kontakta oss, Du hittar vår kontaktinformation här: Hitta till Fähallen