Tillagd i din varukorg

Handla vidare
Gå till kassan
 Vardagar 9-17 0454-50934  info@fahallen.se   Snabb leverans   Fraktfritt över 699kr   Över 15.000 nöjda kunder 

Batterier / Laddare

Här hittar du extra batterier och laddare till din jaktradio. Vi jägare omger oss allt mer av elektriska prylar och behovet att bra batterier ökar hela tiden i takt med att våra prylar blir mer och mer avancerade. Utan bra batterier till en jaktradio t.ex, som du hittar i denna kategori så kommer du bli irriterad och frustrerad över att det inte fungerar som det ska. För oss jägare är det viktigt att våra prylar funkar, framförallt ur ett säkerhetsperspektiv men också för att upplevelsen av jakten ska bli så bra och givande som vi vill.

Underhållsladdning

Viktigt att tänka på när det gäller batterier till jaktradio är att de laddar ur sig själva. alla batterier gör detta, mer eller mindre. Batterier i litium klarar inte av att bli helt urladdade. Ett litiumbatteri som nästan uteslutande används i jaktradio tål inte att att bli “djupurladdade. Om de blir helt urladdade så går de inte att ladda igen, så var noga med att ladda dina batteri till jaktradio minst en gång under icke säsong, helst mer. När du ska långtids lagra ett litiumbatteri under icke jaktsäsong ska du förvara det i ett svalt utrymme. så kallt som möjligt men det ska inte frysa och det ska vara laddat till 40-50%, då klarar det sig bäst. Normalt klarar ett litiumbatteri ca: 300-500 laddningar och har en livslängd på 2-3 år. Efter det börjar dess kapacitet att sjunka och du får ladda det oftare och oftare.

De flesta batterier som används till portabla enheter som t.ex. jaktradio och hundpejl är litiumbatterier. Dess kapacitet anges ofta i mAh t.ex. 1700mAh. har man en apparat som drar 100 mAh så varar batteriet i ca 17 timmar, lite beroende på yttre temperatur och givetvis kvalitén på batteriet.

 

Fördel med litium batterier är att de:

  • har hög kapacitet i förhållande till sin vikt.

  • klarar snabbladdning (ca 2h)

  • saknar "minneseffekt" vilket betyder att de inte försämras om du laddar upp dem innan urladdning.

  • har relativt låg självurladdning.

  • inte behöver "grundning" som nya. En vanlig laddning är allt som behövs.

  • saknar kvicksilver, kadmium och bly och är därför bättre för miljön än batterier av äldre typ.

Läs mer