Tillagd i din varukorg

Handla vidare
Gå till kassan
 Vardagar 9-17 0454-50934  info@fahallen.se   Snabb leverans   Fraktfritt över 699kr   Över 15.000 nöjda kunder 

Handla hölsterryggsäck online

Här hittar du bra och praktiska hölsterryggsäckar till rätt pris online. Ryggsäckar med hölster från flera kända tillverkare, såsom Eberlestock, Vorn, Härkila och Swedteam. Vi har ett brett utbud med snabba leveranser och oftast med fri frakt. En bra och genomtänkt hölsterryggsäck är ett bra hjälpmedel och underlättar, framförallt under transportsträckorna. Ryggsäckar med vapenfodral har blivit väldigt populära de senaste åren och det finns anledningar till det. En hölsterryggsäck är praktisk och du kan bära vapnet på ett sätt så att det blir lättare för dig och du får båda händerna fria, samtidigt skydda det ditt vapen.

 

Du får en bra balans och snedbelasta inte kroppen om du bär ditt vapen i en avsedd ryggsäck på samma sätt som om du bär det över axeln med en vanlig vapenrem. En bra ryggsäck med vapenhölster ska som sagt vara genomtänkt med bra, praktiska och ergonomiska utformning, för att den ska fylla sitt syfte fullt ut. Inte bara att hölstret ska vara rätt utformat utan hela ryggsäcken. Vi menar med detta att vapenfodralet ska ligga, eller vara så placerat på ryggsäcken att det kommer nära kroppen.

 

Tyngdpunkten i ryggsäcken ska normalt ligga så nära din kropp som möjligt och så högt upp som möjligt för att du ska få en bra balans och minska dina onaturliga muskelrörelser och kroppshållning . Tänk dock på att om du går i ojämn terräng eller åker skicor så sak du försöka sänka tyngdpunkten. Läs mer om detta under vår guide för hur jagare ska packa sin ryggsäck du hittar guiden under tips och råd längst ner på sidan.

Läs mer

Hölstrets utformning

När det gäller själva hölstrets utformning och konstruktion ska man noga tänka igenom hur du jagar och hur du vill använda säcken. Kommer du bara att vapnet nedstoppat under transportsträckor och inte ha behov av att snabbt få fram vapnet så har det egentligen inte så stor betydelse hur den är utformad. Men om du har behov och vill få fram ditt vapen snabbt för att kunna komma åt och hinna med att skjuta vid snabba och plötsligt uppkomna situationer, så ska du kolla på hur tillverkaren har lösningar för detta. Vorns hölsterryggsäckar har en spärr man snabbt och enkelt lossar så att hölstret öppnar upp sig och du få fram vapnet relativt snabbt. Andra tillverkare har andra lösningar.

Bärselar och midjebälte

När man bär en ryggsäck med lite tyngre packning som man oftast gör om man har vapnet i ryggsäcken så ska den ha bra och rejäla axelremmar och ett midjebälte så att du har möjlighet och fördela vikten på både dina axlar/rygg och på höften. Axelremmarna ska vara ergonomiskt utformade och följa kroppen så att de inte kasar för långt ut på axeln, en praktisk detalj är att den har ett bröstband som håller ihop axelremmarna. Detta har förvisso de flesta tillverkare men det gäller att man ställer in den rätt och framförallt att man använder den. Midjebältet ska vara brett och med stoppning så att det fördelar vikten och inte “skär in” och skaver.

Förvaringsfickors utformning och funktion

En hölsterryggsäck bör vara utrustad med praktiska och vattentäta fickor på ett annat sätt än kanske en vanlig jaktryggsäck. En stolryggsäck t.ex. har man förmodligen inte på ryggen lika mycket och oftast inte heller i samma typ av terräng. En ryggsäck med hölster hänger med i all typer av strapatser och utsätts på ett annat sätt för yttre påfrestning i bl.a. täta och snåriga planteringar, snölop, mm. Det är därför av vikt att dessa typer av ryggsäckar tål mer slitage, att de har vattentäta blixtlås mm. Det är också bra om man kan bygga på ryggsäcken med förvaringsfickor och fack efter behov. Under vissa jakter vill man kanske ha en liten och smidig ryggsäck, medans man under andra typer av jakter eller under andra årstider vill ha en ryggsäck med många och stora fack och förvaringsmöjligheter. Eberlestock har ett fantastiskt bra system och tillvalsmöjligheter på sina säckar för att kunna hänga på extra förvaringsfack och funktioner.

 

Har du frågor om de säckar vi säljer eller i allmänhet någonting du undrar över angående hölsterryggsäckar så tveka inte att kontakta oss. Enklast gör du det via mail till info@fahallen.se eller via kontaktformulär och telefon som du hittar här