Tillagd i din varukorg

Handla vidare
Gå till kassan
 Vardagar 9-17 0454-50934  info@fahallen.se   Snabb leverans   Fraktfritt över 699kr   Över 15.000 nöjda kunder 

Handla Stolryggsäck online

Här hittar du ett stort och kvalitativt utbud av stolryggsäckar för jakt, fiske och friluftsliv. En stolryggsäck är nästa ett måste för varje jägare, fiskare och friluftmänniska som ibland eller regelbundet har fika eller matsäck med sig ut i naturen. Du kan här köpa stolryggsäckar från många kända varumärken, i flera olika modeller och utföranden, bl.a från Härkila, Swedteam och Stabilotherm. Tänk på att du hittar en ryggsäck där sitthöjden är anpassad efter din längd och hur du vill sitta. Den vanligaste sitthöjden är ca:a 45 cm, men här hittar du ryggsäckar med sitthöjd från 35-60 cm.

 

Värt att tänka på förutom sitthöjden när man ska köpa en ny ryggsäck är att den har de fickor och fack du behöver, samt att den är tillräckligt stor. Det är bra om ryggsäcken har minst en ficka som är vattentät, där du ka förvara papper, fiskekort, licenser och andra saker som inte få bli blöta. Storleken på en ryggsäck räknas alltid i liter, en normalstor ryggsäck med stol brukar ligga på runt 35 l. I den får du plats med det mesta du behöver för en dags utflykt. Du kommer få plats med en termos en flaska vatten eller annan dricka en matlåda av normalstorlek och dessutom  en förstärkningsplagg i fall det skulle bli kallt. Utöver detta kommer du få platts med lite övrig friluftsutrustning som t.ex. en kniv, extra batterier, stormtändare, eldstål, kåsa, kompass, ett litet sjukvårdskit och lite andra små bra och ha saker.

Läs mer

Sitthöjd på stolryggsäck

Vilket är rätt sitthöjd på en stolryggsäck? Ja det är inte helt enkelt att svara på rakt av då det är väldigt individuellt. Dels beror det på hur lång du är men också hur du vill sitta. En normal stol brukar ligga på en sitthöjd på 45-46 cm och detta är ett mått som används som standard för stolar inom möbelindustrin. Detta torde också vara en bra riktlinje för stolryggsäckar. Tänk dock på att den verkliga sitthöjden på en stolryggsäck blir ett par centimeter lägre än vad som står angivet i beskrivningen tack vare dess konstruktion.

 

Många vill dock ha sin ryggsäck med en högre sitthöjd än vad en vanlig stol är. Dels vill man sitta lite “stående för att vara beredd när man tex jagar. Många som har problem med  knäna vill också ha lite högre sitthöjd då det blir lättare och komma upp och ner, samt att det blir en bättre vilken för knäna om man sitter under en längre tid. Många stolryggsäckar har därför en högre sitthöjd än vad som är standard och ligger på ca 50 cm. Ett bra tipps om man vill komma upp och få en högre sitthöjd och dessutom bli mer rörlig är att använda en så kallad snurrebock.

 

Tysta ryggsäckar

Vi jägare har ofta krav att vår utrustning ska vara tyst så att den inte avslöjar oss inför ett djur som kanske närma sig. Ryggsäcken är inget undantag. Det som oftast avger ljud ifrån sig är om själva stol-konstruktionen inte är optimal och metalbenen slår mot varandra när du har ryggsäcken på ryggen och är på väg till ditt pass. Ingenting kan väl vara mer irriterande. Dagens tillverkare av stolryggsäckar har ofta detta i tanke och det finns nästan inga ryggsäckar som skramlar längre förutom de absolut billigaste och om tillverkaren i övrigt inte gör utrustning till jägare.

 

Vi har också ett brett utbud av hölsterryggsäck och andra jaktryggsäckar. Har du frågor eller vill komma i kontakt med oss är du välkommen att maila på info@fahallen.se eller kan du skicka in ett kontaktformulär eller ringa oss. Du hittar våra kontaktuppgifter här: Kontaktuppgifter fähallen