Tillagd i din varukorg

Handla vidare
Gå till kassan
 Vardagar 9-17 0454-50934  info@fahallen.se   Snabb leverans   Fraktfritt över 699kr   Över 15.000 nöjda kunder 

Köp vapenvårdsprodukter online

Här hittar du det mesta du behöver för att göra din vapenvård på ett bra och enkels sätt. Vapenvårdsartiklar och tillbehör som gör vapenvården till ett rent nöje :-) Vapenvård är en viktig del av jaktutövningen, att vårda sitt vapen är nog så viktigt för att du ska kunna lita på att det fungerar som det ska när det väl ska användas. Det bästa är att alltid göra vapenvård efter varje jakt. det minsta man bör göra är att dra ur pipan och torka av vapnet från fukt och löst smuts. En rejäl genomgång av vapnet skall göras minst en gång om året men helst oftare och beroende på hur mycket man jagar.


Tips på bra vapenvård och bra vapenvårdstillbehör
 

Böja alltid din vapenvård med att ta ut slutstycket från vapnet. Använd gärna en goreguide för att styra läskstången och skydda patronläget. Fortsätt din vapenvård med att torrdra pipan och få bort alla lösa partiklar och krutrester, gör detta genom att trä en draglapp i dragödlan. (var noga med att använda draglapp som är anpassat för din kaliber för bästa resultat) Det ska inte gå överdrivet trögt men ändå vara ett viss motstånd. För sedan in läskstången med dragödalan genom pipan från patronläget och mot mynningen. När draglappen är ute vid mynningen skall den avlägsnas och läskstången dras tillbaka uta draglapp. Drar du tillbaka med draglappen på så kommer du att smutsa ner pipan igen. Upprepa detta ett antal gånger tills draglappen är näst intill helt ren. Är ditt vapen väldigt slutsigt så kan det gå rigtigt trögt vid första dragningen, ett tips är då att inte centrera draglappen i dragödalan utan trä in den till ca: en tredjedel.


När torrdragningen är gjord är det dax för det som oftast förknippas med vapenvård, att lösa upp alla krut och kopparrester och andra avlagringar som sitter fast invändigt i pipan. Använder man sig av solvent så börja med krutsolvent och upprepa proceduren sedan med kopparsolvent. Blöt mässingborsten med solvent och dra den upprepade gånger genom pipan, se även här till att hela borsten går ut genom pipan innan du vänder och dra tillbaka den, annars finns risk att du skadar pipans kröning. Upprepa detta 10-15 gånger. Torka sedan rent pipan med en draglapp upprepade gånger tills pipan är ren.
Använder  du istället sprayer som t.ex Brunox vilket vi starkt rekommenderar. Brunox Turbo-spray löser både krut (även svartkrut), bly, tombak, koppar och nickelrester, vilket gör din vapenvård både enklare och snabbare. Börjar med att spraya in det i pipan, dra sedan igenom mässinborsten så att brunox turbo spray fördelas över hela ytan invändigt på pipan. Vänta 15-20 min och låt det verka. Dra sen vapnet med mässingborsten 15-20. gånger, torka av borsten mellan varje gång så att du inte bara drar smutset fram och tillbaka i pipan. Torka sedan rent pipan med en draglapp upprepade gånger tills pipan är ren.
Byt nu ut till jagg anpassad för den kaliber du har och dra den genom pipan med en ny och ren draglapp. Upprepa detta tills det är helt rent (Ingen smuts kvar på lappen). Fukta sedan en bomullsborste med lite mer Brunox turbo spray och dra den en gång genom pipan och du har ett bra och skyddande lager som inte förändra skottbilden.
Resten av vapnet kan du också göra rent med turbosprayen och torka sedan rent tills det inte längre finns några rester kvar. Smörj sedan in de rörliga delarna med tt tunt lager vapenolja och då är brunox lub & Cor ett bra alternativ. Viktigt är att INTE “Lub & Cor” vilket kan påverka träffbilden. Ska du inte använda vapnet på länge kan det med fördel göras för att skydda vapnet men viktigt att torrdra vapnet igen innan användning.

Läs mer