Tillagd i din varukorg

Handla vidare
Gå till kassan
 Vardagar 9-17 0454-50934  info@fahallen.se   Snabb leverans   Fraktfritt över 699kr   Över 15.000 nöjda kunder 

Handla stövlar eller Kängor för jakt online

Här hitta kängor och stövlar för jakt och fritid. Välj mellan kategorierna nedan om de redan vet om det är stövlar eller kängor du är ute efter.

Många jägare har sin klara favorit och det diskuteras ofta ute i skogarna vilket som är bäst, stövlar eller kängor. Vi vill påstå att det beror till stor del på hur du jagar och vad du värdesätter. Står du mycket på pass eller ofta gå i marker som är riktigt blöta, då är förmodligen stövlar det bästa alternativet. Går du däremot mycket under jakterna och kanske i kuperad terräng med mycket sten som gör att marken blir ojämn, och uppskattar skor som sitter bra och ger stöd då är kängor förmodligen att föredra. Fördelen med stövlar är som sagt att de är helt vattentäta och lätta att ta på sig. Fördelen med kängor blir att de är stabila och ger en jämnare gång. De har också en bättre förmåga att andas och transportera bort fukt från dina fötter.

Många som jagar eller vandrar mycket i skog och mark under sin fritid har ofta ett par bra kängor som bas och ett par enklare stövlar som ett komplement till kortare turer och när det är riktigt blött.

Att välja rätt skor är kanske det viktigaste valet du gör när du köper in din jaktutrustning. Hela din kroppsvikt ligger på dina fötter, och de ska hålla under många år. Använder man fel typ av skor eller slarvar med bra sulor kommer det förr eller senare att märkas genom att du får belastningsskador i antingen fot, knä, höft eller rygg. Ofta framkommer detta inte förrän senare i livet. Det är därför viktigt att skorna, och framförallt sulorna är rätt anpassade för dina fötter. Det enklaste och billigaste sättet är att först och främst ta reda på om du har hög eller låg hålfot. Eller om du är plattfot. De allra flesta av oss har en viss hålfot och detta bör man kompensera med en sula som är uppbyggd stöd för hålfoten. De allra flesta iläggssulor som är i stövlar och kängor från början har inget stöd. Har du möjlighet så kom in i vår butik utanför Karlshamn i blekinge så kan vi utan kostnad mäta upp dina fötter så du får fram exakt vilket sula du ska ha.

Det kommer på marknaden idag som har luftkanaler inbyggda i sulan och som utjämnar trycket och per automatik ger det stöd du behöver. En variant har vi här i butiken och du hittar den här Air Flow sula

Har du övriga frågor eller funderingar så bara hör av dig till oss så ska vi försöka hjälpa till.
 

Läs mer

Populära produkter i underkategorierna