Tillagd i din varukorg

Handla vidare
Gå till kassan
 Vardagar 9-17 0454-50934  info@fahallen.se   Snabb leverans   Fraktfritt över 699kr   Över 15.000 nöjda kunder 

Jaktkängor

JaktkängorHär kan du beställa jaktkängor från vårt kvalitativa utbud. Jaktkängor från flera kända varumärken Snabba leveranser & till rätt pris. Köp dina jaktkängor billigt online redan idag! Jaktkängor är idag lika vanligt på jägarens fötter som stövlar och de allra flesta jaktkängor har goretex eller annat memban för att hålla vätan ute. Att välja rätt jaktkängor är ibland det viktigaste du kan göra när du handlar jaktutrustning, framförallt om du går mycket under en jaktdag. En bra jaktkänga ska vara vattenavstötande eller helt vattentäta, samtidigt som de ska kunna transportera bort fukt från dina fötter. Det viktigaste för att du ska hålla dig varm och inte frysa om fötterna är att du kan hålla dig torr, ingenting kyler mer än att vara blöt, oavsett om det är fukt uteifrån eller svett inneifrån. samtidigt ska jaktkängorna ge dina fötter stöd och vara stabila när du går i ojämn terräng.

En annan viktig sak att tänka på när du ska köpa jaktkängor är att de är tillräckligt stora så att du får plats med ett par extra strumpor, och här gäller samma sak som när man köper stövlar och det är att man ska ha 5-8mm mellan tåspetsen och kängans innerkant, då brukar de vara lagom stora för att kunna användas både med tunna sockar och lite tjockare vinterstrumpor och 7-10mm om man dessutom vill få plats med en värmesula eller en bra stötdämpande sula.

Jaktkängor med bra grepp

Det är viktigt att dina kängor har en bra grepp då du kommer att förflytta dig över blöta stockar och stenar, bergshällar mm som kan vara riktigt hala en regnig höstdag eller på vintern när snön ha fallit.

Läs mer