Tillagd i din varukorg

Handla vidare
Gå till kassan
 Vardagar 9-17 0454-50934  info@fahallen.se   Snabb leverans   Fraktfritt över 699kr   Över 15.000 nöjda kunder 

Jaktstövlar - Gummisstövlar och Neoprenstövlar för jägare

Jaktstövlar

Jaktstövlar! vad kan vara mer klassiskt än gummistövlar för jägaren i sin jaktutrustningen. Gummistövel eller stövlar i skinn har sedan lång tid tillbaka varit det viktigaste för jägare, förutom vapen, ammunition och jakthunden möjligtvis. Ett per jaktstövlar ska vara både bekväma och hålla dig torr och varm. Idag finns det moderna och funktionella jaktstövlar i annat material än gummi. Neoprenstövlar för jägare har tagit stor marknad de senaste året, tack vare sina förnäma egenskaper som jaktstövlar.

Viktigt att tänka på när man köper nya jaktstövlar, om du tänkt använda dem vintertid, är att de är tillräckligt stora så att man får plats med ett par varma sockar och eventuellt en värmeisolerande sula. Ett bra mått är att man ska ha 5-8mm mellan tåspetsen och stövelns innerkant, då brukar de vara lagom stora för att kunna användas både med tunna sockar och lite tjockare vinterstrumpor och 7-10mm om man dessutom vill få plats med en värmesula.

En stor invändning som vi ofta får höra är att stövlar inte transportera bort fukten om man blir svettig under en aktiv jaktdag. vilket också är sant. Men det finns idag många bra funktionstrumpor som man kan använda i två lager och på det viset ändå vara näst intill helt torr om foten hela jaktdagen.

Neoprenstövlar för jägare

Neopren används från början i våtdräkter,och är en kemisk blandning som framställs i tre olika steg (prossesser). Neopren har visat sig ha bra egenskaper som lämpar sig perfekt för stövlar i allmänhet och jaktstövlar i synerhet, då det dels är vattentät men också för att neoprenstövlar har goda värmande egenskaper och är stötdämpande, dessutom åldras inte neoprenstövlar lika snabbt av solljus, värme och syre på samma sätt som gummistövlar. Nackdelen med neopren är att den är mer rivkänslig än vanliga gummistövlar.

Läs mer