Tillagd i din varukorg

Handla vidare
Gå till kassan
 Vardagar 9-17 0454-50934  info@fahallen.se   Snabb leverans   Fraktfritt över 699kr   Över 15.000 nöjda kunder 

Handla lockpipa online

LockpipaLockjakt är en fantastisk rolig och spännande jaktform som också många gånger är effektiv. Här kan du köpa en lockpipa för nästan varje tillfälle och till de flesta svenska däggdjur bl.a. Räv, Lo, Björn, och kråka men också för Rådjur, Älg, Hjort samt en lockpipa med film an passad för svenska Vildsvin. Välkomna till en Jaktbutik för oss jägare.

Att jaga med lockpipa är både intressant och givande. Förutom själva jaktupplevelser så kommer du att få många fina naturupplevelser. Det finns inte många jaktformer där du kommer djuret så nära, och där upplevelsen innan skottet blir så spännande och minnesvärt. Att sitta med en lockpipa och lyckas locka in det djur du har för avsikt att jaga, är en fantastisk upplevelse. Hos Fähallen hittar du alla de lockpipor du behöver för att lyckas. Vi har pipor till alla typer av lockjakt och från de största leverantörerna på marknaden. Nordik predator, Dan Thomson, Buttalo, Primus, Hubertus, clausen, verminator, Faulks, samt Crit´R Call. Är några av alla märken du kan köpa här. Du hittar alltså många olika lockpipor med olika ljud och karaktärer så att du kan variera lockljudet så att du inte locka sönder markerna.

Vår erfarenhet är att om man locka med samma lockpipa på samma mark upprepade gånger under samma år, så lär sig djuren helt enkel att ett visst ljud innebär en fara. Har de kommit på ett lockljud en gång och kommit på dig, så kommer det att ta tid innan just det djuret vill komma på samma lockljud igen. Detta är till största delen rovdjur som är känsliga. Men även Råbockar och Älgtjurar låter sig inte luras så lät andra gången. Vi säger inte detta för att du ska köpa mängder med lockpipor av oss utan för att det många gånger är så. Det är alltså bra att ha flera olika lockpipor, även till samma ras. För att just kunna variera lockljuden. Men börja med en pipa och lär dig att locka med den först.

Att locka till sig djur genom att härma antingen deras bytesdjur eller artfrände i brunst är rysligt effektivt, och är kanske en av de mest framgångsrika jaktformen.

Om vi ska försöka speca upp de olika jaktformerna, så har vi de två allra största och det är lockjakt på råbock och på räv samt i de nordliga delarna av landet, på älg. Lockpipa för dessa djurarter har fått en varsin kategorisida här på fähallen.se Övriga lockpipor har vi samlat unde just “Övriga lockpipor”.

 

Läs mer

Just nu får du en Lockpipa gratis om du beställer 5 st. Köp fem betala för fyra. 


Lockpipor Räv Lockpipor Älg Lockpior Rådjur Övriga Lockpipor

 

Populära produkter i underkategorierna

Lockpipa för räv

Under kategorin för räv hittar ni en rad olika lockpipor som passa olika bra under olika tider på året och på olika individer (Gamla, unga rävar) I början av säsongen under augusti så är det kanske den tiden på året som det är enklast att locka till sig rävar och då främs ungrävarna. En lockpipa med fågelskrik är det enklaste och mest effektiva på ungrävarna och en bra pipa att börja med. Ungrävarna har lärt sig från tidig ålder att detta ljud innebär mat. När ungrävarna börjar ta sina första rundor på egen hand är de nyfikna och försiktiga och kan i många fall inte motstå ljudet av en fågel i nöd. Längre fram på säsongen när det börjar bli kallt och det inte finns mat i överflöd för rävarna brukar harskrikspiporna funga bättre och framförallt på rivirmarkerande individer. Harskrik fungerar naturligtvis året om och är bra på äldre rävar även i början på säsongen. Under brunst så finns det rävskallspipor som i stället för att härma bytesdjuret härma en Hanräv som lockar på sina honor. När man lockar med rävskall så kan både brunstiga rävhonor dyka upp, men också hanrävar som inte accepterar att en annan hanräv är inne på hans revir och försöker sno åt sig av hans honor. Vill du fördjupa dig mer i lockjakt på räv och de olika lockljuden så har vi en guide under tips och råd, som du hittar längstner på sidan.

Lockpipa för Rådjur (Råbock)

Locka rådjur eller råbock som det oftast handlar om, är den lockjakt de allra flesta ha provat på. I kategorin för lockpipor för rådjur hittar ni en rad olika rådjurspipor. Bl.a den kanske mest använda pipan genom tiderna Buttalo Blatter och den idag i särklast populäraste pipan Nordik roe. Men ocks flera andra modeller och märken. Att locka Råbock med lockpipa under brunsten i augusti är den tid det är enklast att få fram dem. Rådjurens brunsperiod vara i regel från mitten på juli till mitten på augusti, och det är under denna period bockarna är som mest lättlurade och lockjakten är som mest effektiv. Nätuligtvis går det bra att locka rådjur andra delar av året och framförallt tiden strax innan och strax efter brunsten. vi har även en guide för hur du locka råbock och vilken lockpipa som passar till vad. Du hittar även denna guide under tips och råd