Tillagd i din varukorg

Handla vidare
Gå till kassan
 Vardagar 9-17 0454-50934  info@fahallen.se   Snabb leverans   Fraktfritt över 699kr   Över 15.000 nöjda kunder 

Handla lockpipor för rådjur online

Lockpipa för rådjur och råbockHär kan du köpa en lockpipa för rådjur, Bla "Nordik roe" och "Buttalo blatter", två lockpipor som skapat oräkneliga skotttillfällen på råbock för jägare i hela landet.

Jakt med lockpipa på rådjur är både trevlig och intressant, en jaktform många framgångsrika bockjägare använder sig av under bockpremiären i augusti. Med en rådjurspipa och ett korrekt uppförande under lockjakten har du alla möjligheter att lyckas locka till dig en råbock i brunsten, men det går också bra att få fram rådjur med lockpipa långt fram på hösten.

 

När man jagar råbock är det viktigt att vinden ligger rätt, ta dig till passet i motvind. utan att röja dig i det området där du tror att rådjuren har sin lega. Så välj pass beroende på väder och vind riktning. Försök också så långt det är möjligt att välja pass där du har “ryggen fri” med det menar vi att du ska välja ett pass så att rådjuren har svårt att ta sig upp mot dig i vind utan att du upptäcker dem. Rådjur och framförallt lite äldre bockar vill gärna ta sig upp mot lockljudet i vind.

 

Vänta ca: tio minuter innan du använder lockpipan, och spana av området noga så att det inte redan finns en råbock framme. En annan anledning att vänta lite innan man börja locka är att om rådjuren har hört dig när du tagit dig till passet så är de väldigt misstänksamma och inte lika benägna att komma på lock. Har det gått 10-15 min och det varit tyst så har rådjuren hunnit lugna sig lite.


Använd lockpipan för rådjur sparsamt i början av ditt lockpass, många råbockar kommer direkt och rakt på lockdjudet, om du bara piper till lite försiktigt så blir det svårare för dem att exakt veta var ljudet kommer ifrån och de upptäcker inte dig lika lätt. Locka du en lång serier med lockpipan direkt så hör råbocken exakt vad pipet kommer ifrån och har full focus på det, det vill säga på dig, vilket många gånger gör så att rådjuret upptäcker dig.

Läs mer