Tillagd i din varukorg

Handla vidare
Gå till kassan
 Vardagar 9-17 0454-50934  info@fahallen.se   Snabb leverans   Fraktfritt över 699kr   Över 15.000 nöjda kunder 

Ny programvara med skallindikator GARMIN

Ny programvara med skallindikator GARMIN

Garmin kommer med ny programbara för skallindikator till Alpha 100 och presentera den nya funktionen HD BarkDetect- Skallindikator till Alpha 100-serien.
Funktionen ger jägaren under jakten förbättrad återkoppling från hunden. När den används tillsammans med kompatibla enheter, kan Alpha 100 nu inte bara spårar plats och status för din hund men också på ett tillförlitligt sätt övervaka hundens skällande beteende.
HD BarkDetect upptäcker skall och visar det aktuella skällandet i ett genomsnittligt skall per minut (BPM) på handenheten. För ännu noggrannare övervakning av skallen, kan jägare även övervaka de faktiska skallen med HD Bark Counter eller varnas när hunden passerar skall-tröskelvärdena som du själv har ställt in. Dessa nya funktioner kommer att hjälpa jägaren att bli säkrare och jaga mer effektivt. Den här funktionen fungerar på alla hundar, inklusive dem med tjock päls.

Funktioner:

HD Barkdetect
HD Barkdetect gör det möjligt för jägaren att identifiera om och hur mycket en hund skäller och presenterar denna information i ett genomsnittligt skall per minut (BPM) värde på handdatorn. Tillsammans med information om aktuell status på hunden ger detta jägaren rätt beslutsunderlag för hur jakten skall fortlöpa, även om jägaren inte ser eller hör hunden. Känsligheten på skalldetektorn kan justeras för att passa olika hundar och jaktförhållanden.

HD Bark counter
HD Bark counter förser jägaren med skallräkning i realtid, detta innebär att jägaren vet direkt när hunden har fått upp ett spår.

Bark Alert
Bark Alert eller Skallarm kan ställas in i två nivåer. Ett som talar om när hunden har kommit upp i ett visst antal skall per minut. Det andra är för när hunden driver eller har ställt ett djur då antal skall ökar markant. Larmgränserna sätter man in själv så det passar in på hundens skall beteende.

OBS MYCKET VIKTIGT
För att få tillgång till den nya Skallindikatorn krävs att du gör en mjukvara uppdatering via Garmin Express eller via Garmin Web updater.
Mjukvaran kommer att släppas inom kort.

*1 MYCKET VIKTIGT:
Mjukvaran måste programmeras in på både Alpha 100 och på halsbandet T 5 för att kunna
fungera.
De som använder en Alpha med lägre mjukvara version än 5.00 kommer inte kunna se andra
Alpha ägare eller T 5 halsband som har den nya mjukvaran.
Om ett Alpha jaktlag vill använda den nya skallindikatorn måste alla Alpha ägare och alla T5
halsband uppdateras med den nya mjukvaran.

Med hjälp av känslighets inställningen kan du anpassa den till just din hund och dina jakt förhållanden.

Du kan också sätt larm gränser som larmar när den överstiger ett visst antal skall samt om den ökar skall frekvensen under jakten.

Så håll utkik efter den nya mjukvaran som kommer inom kort.

Ni som inte vill vänta på den officiella mjukvaran finns här en länk till beta versionen.

Tänk på att det kan finnas justera mån på denna mjukvara och hittar ni något som inte känns rätt hör då av er till den adress som står i instruktionerna.

Beta versionen hittar ni här: http://www8.garmin.com/support/download_details.jsp?id=9470 OBS! Tänk på att den nya mjukvaran gör att dina kompisar inte kan se dig och din hund om inte de också gör mjukvara uppdateringen, mer står i det bifogade dokumentet.